Termin 3.

Här har jag inte varit inloggad på flera månader, men det var roligt att se att jag fortfarande har besökare kvar. Ganska många till och med. Har hur som helst inte hunnit med bloggen i sommar, då jag som sagt var har haft två jobb och således jobbat mer än heltid för det mesta. Fast jag fick en vecka ledigt innan terminstarten, och igår började ju termin 3, så nu ska jag vara aktiv här igen. Så ni vet. ("Thank you, come again!")

Termin 3 började igår eftermiddag med en föreläsning samt registrering i form av upprop i föreläsningssalen. Egentligen skulle vi ha fått en introduktionsföreläsning också, men den kursansvarige var sjuk så det blev mest bara en vanlig föreläsning, om vetenskapsteori. Själva kursen vi läser nu delkurs ett heter "Vetenskaplig metod och utvärdering i socialt arbete". Det låter inte direkt jätteroligt, men föreläsaren igår slog huvudet på spiken när han sa "frågan ni många säkert ställt er är varför har vi nytta av det här om vi inte tänker forska?" och så förklarade han varför socionomer ändå har nytta av det. Så det blir nog bra.

Det blev lite mjukstart, föreläsning igår på eftermiddagen, följt av en ledig dag idag, och så en eftermiddagsföreläsning igen imorgon. Har fått tillgång till material på BlackBoard och läst igenom studiehandledningen nu på morgonen i alla fall. Och så är min kurslitteratur "under transport" sedan 04:30 imorse så jag hoppas att den anländer till Konsum i Brickebacken under dagen så jag kan hämta ut den i eftermiddag och börja läsa. Kände mig helt lost igår på föreläsningen eftersom jag inte läst något om ämnet innan direkt. Tror det är extra viktigt (i alla fall för mig) att läsa den anvisade litteraturen för att kunna hänga med och fatta allt på föreläsningarna.

Så det är bara att vänta på ett sms från Posten nu. Kanske drar jag ner på stan om en stund för att kolla på Gudrun Schyman som ska prata feminism på Stortorget, och för att handla mig en filofax/kalender. Min höst kommer vara full av saker, bäst att ha en kalender då så inget glöms bort, haha.

Förresten fick jag G på hemtentan som avslutade termin 2. Skulle ju ha skrivit det förut, men det blev inte så. Har inte hämtat ut den än, ska göra det imorgon, så jag får se om det var nära G-gränsen, eller närmre VG-gränsen, kan ju vara spännande att se. Men gött att få G hur som helst och slippa omtenta igen.

RSS 2.0