Omtentan

Omtentan lades ut på BlackBoard i måndags. Jag visste att den skulle det, ty jag hade mejlat till Vanja och frågat, och hon svarar alltid på ens frågor (det är det faktiskt inte alla på universitetet som gör), snabbt också. Eloge till henne. Den ska lämnas in imorgon, och jag blev klar för någon timme sedan. Lite jobb och så har kommit i vägen, men jag är klar ändå! Alla frågor är besvarade! Som kanske inte alla av er vet, så bor jag numera (tillfälligt) hos mina föräldrar igen. Jag sa inget om att jag hade omtentan den här veckan till kära mor och far. Jag ville inte höra eventuella kommentarer i stil med "Borde inte du plugga istället för <whatever else I'm doing when I'm home>?". I fredags sa jag det dock till mamma, mitt behov av att gnälla över hur bitchig tentan var översteg behovet av att inte behöva höra kommentarer som jag ovan nämnt. Dessutom behövde jag en spark i arslet, att jag var medveten om att mamma visste om tentan gjorde att jag la ner mer tid på den än annars kanske.

Hur som helst, jag kommer bli jätteledsen om jag inte får godkänt den här gången. Jag är mycket väl medveten om varför jag inte fick G sist. Förutom att tenthelvetet var skitsvårt då, så besvarade jag inte ens hälften av frågorna och lämnade in tre sidor när tentan skulle vara på fem. Klart man får U då. Jag visste ju om det, men jag gjorde ändå mitt bästa utifrån de förutsättningar jag hade då (mådde verkligen piss). Omtentan utgick ifrån samma reportage som i våras, "Utan Jesus stannar Sverige", men med andra frågeställningar. De här frågorna var också skitsvåra tycker jag, och jag har känt för att ge upp stundtals, men det har jag ju inte gjort. Jag har besvarat alla så gott jag har kunnat, och verkligen lagt ner tid på det.

Det återstår att se om det räcker. Jag hoppas verkligen det, för nu är jag jättetrött på religiösa frivilligorganisationer och allt det innebär, jag orkar inte göra om skiten en gång till! Jag kommer hålla mina tummar hårt i tre veckor tills resultatet kommer.

Ska åka de åtta milen in till universitetet imorgon och skriva ut och lämna in tentan. Det kommer kännas mysko att åka dit efter flera månader, när jag inte studerar längre heller. Kanske ser mina forna studiekamrater i korridorerna någonstans, hoppas på det. :)

Kan inte ni också hålla tummarna för att jag lyckas få G på omtentan?

Kursstart..

..idag för mina numera före detta kurskamrater, men inte för mig. Det blev studieuppehåll. Jag var kluven ett bra tag, men det känns rätt och bra nu. Jag har separerat och gjort slut med min sambo, mår skit över det, och jag tror ärligt talat inte att jag hade orkat koncentrera mig på att börja plugga såhär tätt inpå.

Jag kommer sakna en del av kursarna som gick i grupp C. De flesta av er kommer bli lysande socionomer, är jag fullkomligt övertygad om. (Särskilt L!). Det kommer jag också bli en vacker dag. =)

Just nu är jag nöjd över att bara "ta det lugnt" efter seperationen, ta hand om mig själv, läsa massa romaner utan dåligt samvete över att jag egentligen borde läsa kurslitteratur. Jag skrev "ta det lugnt" inom ""-tecknen för att jag jobbar ju som timvikarie, vilket inte direkt betyder "ta det lugnt", särskilt inte om man är så omtyckt och populär på jobbet som jag är ;) De ringer rätt ofta, som imorse klockan 06.59: Hej, kan du jobba SJU till fyra? Haha.

Så bloggen kommer kanske inte bli särskilt väluppdaterad framöver. Jag ska jobba så mycket jag får, och försöka må bättre så jag kan ta nya tag med studierna sen. Efter nyår kanske jag åker till England i några månader, vi får se.

Önskar er i grupp C en lyckad och intressant termin två i höst. Och förresten var väl det här med studieuppehåll för min del ett ganska smart drag. Jag har nu typ trettio personer jag kan fråga om begagnad kurslitteratur och hjälp om i framtiden. :D

RSS 2.0