Uppdatering.

Snart är det två veckor sen jag lämnade in tentan (lämnade in den på onsdag eftermiddag), och jag har inte pluggat ett dugg sen dess. Är tämligen säker på att jag får G, det är väl säkert två veckor kvar tills resultatet kommer upp på studentforum. Midsommarafton är en röd dag, alltid ska det vara en röd dag under rättningsperioderna så man får vänta flera dagar extra.

Eller jag ljög, jag har pluggat, lite. Idag, faktiskt, så slog jag upp Nya Sociallagarna. Det är ju tråkiga fotbolls-VM på tv (TRE matcher per dag som min pojkvän envisas med att se) so what to do? Nästan två veckor har gått sedan jag läste något socionomrelaterat och jag läste ett avsnitt jag inte tidigare läst. 5 kap. 4 § SoL, eftersom att om ett par veckor börjar jag inom äldreomsorgen igen så varför inte. Under tiden jag väntar på att börja där blir det telefonjobb samt festivalande och annat trevligt.

Bloggen lär väl vara i stort sett ouppdaterad under sommaren, men jag hoppas att ni läsare återvänder till hösten (det är faktiskt en nätt liten skara nu, ungefär 100 besökare i veckan), eller tittar in då och då, kan ju faktiskt få för mig att uppdatera. När tentaresultatet kommer om inte annat.

Orättvisor.

Har lite orättvisor att ta upp idag, faktiskt. Hade inte behövt vara nervös, min första känsla (som jag hade när jag precis skrivit klart tentan) visade sig stämma. Jag fick 18 av 20 poäng, alltså VG. Detta är dock inte jättemycket att skryta över, då 44% av alla som gjorde omtentan också fick VG, 56% fick G, 0% fick U. Ett tecken på att omtentan var lite för lätt kanske? Eller är vi alla som gjort omtentan grymt duktiga och har genom att plugga mer lärt oss massor? Jag tror lite på alternativ ett, faktiskt, det var bra mycket lättare frågor på omtentan än på första tentan. Vilket jag kan tycka är lite orättvist mot dem som fick G på första tentan, eftersom att om man har G i en kurs får man inte göra om en tenta för att höja sitt betyg. Själv hade jag blivit störd, om jag klarat G på första tentan och sen fått nys om att frågorna på omtentan var hur mycket enklare som helst. Jag förstår verkligen de i min klass som är irriterade på detta.

Det finns ju två alternativ, eller kanske tre? Alternativ ett, om man får U på första tentan ska man inte kunna få VG på omtentan, bara G. Men det är också liiite, liiite orättvist för man kanske var sjuk så man missade originaltentan, eller hade en extremt dålig dag när man skrev tentan och då ska man få chans att få VG på omtentan. Men då kommer vi till alternativ två, att om man får G på första tentan men blir missnöjd över det ska man få anmäla sig och göra omtentan, och få chans att få VG. Det verkar faktiskt mest rättvist. Alternativ 3 är ju att de gör omtentan minst lika svår som första tentan. Jag vet inte om detta bara var en ren tillfällighet, och sen beror det ju på vad man uppfattar som "enkla" frågor, men det kan inte vara en tillfällighet att bara 11% fick VG på originaltentan och 44% fick det på omtentan.

Alternativ fyra, som det ser ut i dagsläget, är att om man verkligen, verkligen vill ha VG, så kan man ju alltid lämna originaltentan blank och därmed göra så att man får U medvetet, för att sedan chansa på att det blir lättare frågor på omtentan.

Men men, det är som det är, jag är såklart nöjd över mitt VG ändå. Särskilt att jag bara fick två poäng ifrån maxpott. Fick 5+4+4+5. Woho.

Och jag har skrivit klart 75% av hemtentan nu, så snart är terminen slut! :]

RSS 2.0