Hemtenta II

Den här tentan är inget rolig. Den förra var ju rena rama barnleken jämfört med denna. Jag vet bara inte vart jag ska börja, det står helt still... Vill ni läsa vad den handlar om kan ni kika in på kursarens blogg; http://jenniebee.wordpress.com och läsa inlägget "Utan Jesus stannar Sverige".

Har på känn att det är långt ifrån säkert att jag ens blir godkänd på den här tentan. Imorgon ska jag sitta hela dagen. Hoppas det lossnar då. Men sitter jag åtta timmar så MÅSTE det ju lossna, tycker jag. Har bokat en tågbiljett till kära gamla Motala till på måndag, men har jag inte kommit långt på tentan tills söndagkväll måste jag avboka den och åka vid ett senare tillfälle. Lena finns ju kvar, Pia & CO likaså. Det är bara det att jag så gärna vill åka just nästa vecka så jag hinner kika in på Bona innan det blir lov där.

Den muntliga redovisningen av vår fältrapport i onsdags gick bra, för gruppen som så. För mig gick det inte så bra. Det slog lock för öronen på mig, så jag hörde mitt eget hjärta slå jättehårt och min röst högt inne i huvudet. Försökte i smyg gäspa bort locket bakom ett papper innan det var min tur, men det hjälpte inte och det kanske inte var sådär jättemycket i smyg egentligen, folk kanske trodde jag var oartig och uttråkad som gäspade när mina egna gruppmedlemmar redovisade. Alltid ska det vara något.. Lock för öronen, okontrollerat darrande ben, dimsyn...

Men det gick bra för resten av gruppen, vi fick bra kritik för den muntliga framställningen på opponeringen. Läraren sa att den lyfte hela det skriftliga arbetet. Fick komplettering på fältrapporten, men inte så allvarlig. Tror alla grupper utom en hade saker som borde ändras. Den gruppen hade ett nästintill felfritt arbete, och just den gruppen skulle våran grupp opponera emot. Fanns inget mer än bra saker att säga. Proffsigt!

Opponeringen var våran första. Förut har vi ju haft "kamratbedömningar" och "muntlig feedback", men nu var hela klassen med och det var mer på allvar. En del tyckte visst det var obehagligt. Sure, att sitta där och ta emot kritik inför en massa folk är väl ingen höjdare, men jag tyckte inte det var SÅ farligt. Den kritik vi fick var ju befogad. Och sen var man ju inte ensam, man hade ju hela gruppen med sig. Värre blir det senare när man ensam ska försvara sin uppsats. Men av någon underlig anledning har jag inte jättesvårt att ta kritik. Kanske för att jag jämt går runt med inställningen att allt jag gör ändå är skit. Ingen kan kritisera mig hårdare än jag redan gjort, liksom.

Sista..

..dagen imorgon som man behöver åka in till universitetet. Muntliga redovisningar av fältrapporten och opponering idag, våran tur imorgon och sen får vi hemtentan. Jag är hur trött som helst men jag ville bara uppdatera, känner en press på mig eftersom ni trots allt är en skara som besöker denna blogg dagligen.

En längre uppdatering kommer... ska inte säga imorgon, utan jag säger att den kommer när jag har energi och skrivlust istället.

Ny design

Nu när bloggen är flyttad till en annan plattform (inte för att jag vet vad det innebär eller om det ens påverkar mig mer än att jag var tvungen att flytta den) ville jag förnya designen. Först valde jag "retro blue", men det såg så moderataktigt ut. "Retro red" får det bli. Röd är en mycket trevligare (politisk) färg.

Om bara två veckor slutar terminen. Sedan får vi se vad framtiden har i sitt sköte. Fortsätta eller studieuppehåll med jobb en stund?

Fältrapporten är i alla fall klar nu och "min" grupp ska inte ses förrän på tisdag. Jag tänker ändå åka in till uni både imorgon och på måndag. Imorgon för att kunna skriva ut några etiska fall som jag behöver till en komplettering, och på måndag för att öva på den muntliga redovisningen. Den sista muntliga redovisningen.

På lördag bär det av till Liseberg. Bussresa med Verdandi. Resa, inträde, åkband och mat för 450 kronor. Riktigt studentpris. Ska tvinga syrran att åka de värsta attraktionerna, muahahhaha.

Ska gå och lägga mig snart. Tänker vara sadistisk och inte ge mig någon sovmorgon imorgon, fast jag skulle kunna. Men nej, upp kvart över sex och framme vid uni redan klockan åtta, minsann. Vilket iofs är onödigt för biblioteket öppnar inte förrän halv nio, men jag kan alltid försöka mer med "Medborgardemokratin och eliterna" som är en otroligt, enligt mig, jobbig bok att ta sig igenom. Men jag vill ha ett hum om den innan hemtentan åtminstone.

Saknar

Just nu saknar jag Bona folkhögskola (Sveriges enligt mig bästa folkhögskola) otroligt mycket. Jag saknar allt! Lektionerna, lärarna, mentaliteten, vissa klasskompisar. Att skolan var så liten så man kunde i princip allas namn på alla kurser. Att alla (okej, de flesta åtminstone) var så solidariska och öppensinnade människor. Att lärarna blev mer än bara lärare - de blev kompisar, förebilder, kuratorer ibland.. Jag har fortfarande aktiv kontakt (något sporadiskt men ändå) med min före detta engelskalärarinna. Skolans underbara värderingar. Kvinnokamp och röd politik.

Om jag ändå kunde vrida tillbaka tiden ett par år så jag fick gå på Bona återigen. I miss you all. <3

Egentligen borde jag sova nu, men jag kan inte. Har ställt klockan på kvart i åtta. Inte för att jag ska in till universitetet, men för att jag måste göra klart den del jag fått ansvar för inom våran grupp (etniska-, etiska- och genusperspektiv på resultatredovisningen av intervjuerna på fältrapporten om barnfattigdom i Sverige). Vill vara säker på att börja i tid så det inte bara blir något ihophafsat. Och desto tidigare jag börjar desto mer fri tid får jag sedan. Om man nu ens har "fri tid" på universitetet, det finns alltid något kapitel i någon bok som borde läsas och/eller repeteras. Känns som om man aldrig är ledig.

Det är som min kursare och projektgruppsmedlem Jennie skriver i sin blogg (http://jenniebee.wordpress.com), det är snart sommarlov men fast man ska jobba i princip hela sommaren så känns det som ett lov för när man slutat sitt arbetspass får man gå hem och vara LEDIG. På riktigt.

Jaja, snart en termin avklarad. Bara sex kvar...

Lever

Ja, jag lever än men energinivån ligger närapå noll, så ni får inget inlägg längre än såhär än på ett tag.

Lovar..

..att försöka skriva oftare efter uppmaningar. Imorgon kommer ett längre inlägg, promise. Att försöka i alla fall. Det är ju smickrande att folk vill läsa det jag har att skriva :)

Godnatt på er så länge.

Bara för att..

..det är ett antal personer som är inne dagligen på min blogg och jag inte vill göra dem besvikna ännu en gång med att inte ha skrivit något nytt.

Men jag känner inte direkt för att skriva om något studierelaterat, är i en svacka eller vad man ska säga, och då är man knappast motiverad att skriva om det.

Kan passa på att tacka för kommentarerna istället, särskilt Emma från termin 2, de var givande och peppande :)

Sen vill jag skriva ett, eller nej - snarare två, stora GRATTIS! Ett till min älskade vän Lena som gjorde kanon ifrån sig på högskoleprovet, nu är jag helt säker på att jag får sällskap av dig nästa år!

Det andra grattis:et rör också ett högskoleprov. Grattis till min lillebrorsa som fick ett JÄVLIGT bra resultat (0.3 bättre än jag fick, I'm outshined men inte avundsjuk), särskilt för att vara första-gångs-skrivare! Nu vet jag inte om brodern läser detta, men pappa - vidarebefodra annars!

Detta inlägg saknar verkligen röd tråd, och nu börjar snart ett tv-program jag ska se så det blir inte mer än såhär. Uppdaterar inom några dagar igen med mer struktur i inlägget. Måste ju nämna hur det gick på kursen för social osäkerhet och så.


RSS 2.0