Lov på uni?

Att man inte har några lov på universitetet är lite sanning med modifikation. I alla fall som det varit hittills. Tio dagars föreläsnings- och lektionsfritt är det just nu, vi har "bara" hemtentan att skriva på, men ärligt talat, vem ägnar sig åt den så många dagar? Inte jag i alla fall. Jag var bra flitig med den i helgen, men nu har det tyvärr blivit lite sämre ett par dagar. Imorgon ska jag dock åka in och få den klar, så kan jag vara ledig i helgen också. Med gott samvete. (I nuläget är ungefär halva färdigskriven).

Det är heller inte alldeles ovanligt, på tal om lov, att man kan ta sig både tre- och fyradagars helger. Man blev ju alldeles vettskrämd när de i början sa att man inte har lov alls och att man skulle bli tvungen att plugga åtta timmar om dagen för att ens hinna med. I kursvärderingen som vi gjorde förra onsdagen fick man fylla i hur många timmar i veckan man hittills ägnat åt studier. Jag tog 20 timmar. Det, för att det var lite närmare sanningen än 10, men ändå inte helt sant. Och det hade ju verkligen inte blivit ens 20 timmar om det inte hade varit så mycket gruppande. Tycker dock att jag borde plugga lite mer, läsa lite mer. Ska bli bättre på delkurs två, som börjar på måndag.

Behöver köpa tre böcker och ett artikelkompendium innan nästa payday. Tur att jag fyllt år. =P Har dock raggat upp en som kan sälja åtminstone en av de böckerna begagnat, kanske två. Det sparar jag lite på.

Hepp, jag ville bara uppdatera lite fast det inte hänt så mycket nytt under solen. Ska skriva mer detaljerat om redovisningen sen, men först måste jag få klart hemtentan. Imorgon blir en svettig dag, men sen kan jag ju pusta ut.

Redovisning

Tydligen går det inte att klistra in det jag skrev om redovisningen i min vanliga dagbok på helgon, så himla störande.
Jag är lite stressad just nu, så jag får väl skriva om den en annan dag, men som synes överlevde jag åtminstone.

Jag överlevde en redovisning inför 30 personer med bravur! Jag fick till och med beröm. Nytt självförtroende. MEN, jag skriver mer detaljerat om det en annan gång, som sagt var.

Nästa stressmoment har redan kommit, igår fick vi hemtentan. Behöver inte åka till universitetet mer förrän 31:a mars, så om man lägger på ett kol med tentan kan man ju ta sig lite påsklov. Vi får se vad jag kan åstadkomma i helgen. Idag och imorgon är jag iaf helt ledig, ska åka bort en liten sväng och sedan hem till föräldrarna imorgon kväll för att käka påskmat, men jag får plugga på tentan där också.

Fyllt år har jag hunnit göra också, säg grattis i efterskott. :P Nu är jag 22, kommer vara 25 när jag är nyexaminerad, det är ju inte en jättehög ålder. För ja, nu tror jag nästan helt för första gången att jag kommer genomföra hela utbildningen. Bra va?

Helg

Yes, nu är det helg! Iaf för mig och mina gruppmedlemmar, eftersom vi är klara. Idag träffades vi bara någon timme och bestämde vem som ska redovisa vad. Himla skönt. Inget mer som behöver göras förrän på tisdag, så det blir långhelg för min del. Förvisso måste jag ju träna på redovisningen och det skadar ju inte att läsa lite extra, men jag tycker jag varit så duktig på sista tiden att jag förtjänar att vara ledig åtminstone tills söndag. På måndag har jag planerat att åka in till universitetet igen och lära mig det jag ska prata om. Fast våran redovisning är inte förrän på onsdag. På tisdag ska vi lyssna på tre andra grupper och utvärdera en av grupperna. Lite försmak på opponering som kommer senare in i utbildningen. Kallas dock bara "kamratbedömning" nu. Så jävla skönt att det inte blir blodigt allvar på en gång, och att man inte blir bedömd som individ utan i grupp. Lite snälla är de ju trots allt. Fast handledningen har varit rätt usel. Är lika med nästan obefintlig. Det har för det mesta känts som om man famlat i blindo. Tur att vi är så smarta allihopa att vi kommit på hur vi ska göra på egen hand. :P

Har lånat en grundbok om feminism på universitetsbiblioteket idag också som jag tänkte ta mig igenom i helgen. För min egen skull alltså, för att jag är intresserad och vill lära mig mer. Det skadar verkligen inte heller utbildningsmässigt, det är ju rätt mycket om genus i kurslitteraturen.


Liten update

Oj, nu börjar pressen på att uppdatera här bli stor då jag fått påtryckningar från flera håll. Antal besökare har gått upp också, jag undrar vilka ni är som kikar in här dagligen? Hmmm...

Ja, det var ju ett tag sedan jag skrev så det känns lite övermäktigt att ta upp allt som hänt sen sist. Jag fortsätter att vara duktig och åker in dagligen till universitetet. Iofs har det varit ett måste den senaste veckan, då vårat grupparbete om fältrapport ska vara klart snart. Har suttit i skolan tills eftermiddagen varje dag. Segt, men det har lönat sig. Idag blev vi klara! Och jag måste säga att jag har bidragit en massa på detta arbete. Har minst gjort min del. Har ännu inte hört något mer om kursen för social osäkerhet, men som det ser ut nu kanske den inte behövs. Det har lossnat. (Fast om kursen startar tänker jag iaf delta, skulle inte kalla mig socialt säker ännu direkt).

Imorgon ska vi träffas och komma överens om hur vi ska lägga upp redovisningen, vem som ska redovisa vad. Eftersom våran redovisning ska vara en halvtimme lång och vi är fyra medlemmar i gruppen så borde varje person prata i 7,5 minuter har jag räknat ut (fast jag är långt ifrån ett matematiskt geni och njuter varje gång jag tänker på att jag aldrig mer i mitt liv behöver läsa matte). Det låter inte länge, men det är ju fan en halv evighet när man väl står där...  Hoppas vi inte delar upp det så, att varje person pratar sin del och sen är det klart, utan att man varvar lite mer liksom.

Orkar inte skriva mer nu, det är fan utmattande att sitta i skolan och koncentrera sig och vara produktiv hela dagarna. Fast faan vad jag lärt mig mycket genom detta arbete, när man letar förankringar i litteraturen lär man sig så otroligt mycket mer än om man bara ska läsa det och det kapitlet. Anser jag iaf. I arbetena på universitetet får man (haha) inte skriva "man". "Vilken man, vem är man?" är en fråga som läsaren då ställer sig, tydligen.

En parentes som inte har med studierna att göra är att jag och sambon skaffat katt. Det hör inte hemma i den här bloggen, jag vet, men jag vill iaf berätta det! Hon är jättesöt, Skrållan, snart två år.

Så, färdigskrivet om både icke- och studierelaterade saker.

Fältrapport

Idag har våran grupp varit på skuld- och budgetrådgivningen och inlett våran fältrapport med en intervju. Sedan hade vi handledning med läraren. Mer om det någon annan dag, är inte på skrivhumör nu, men jag tänkte bara uppdatera så att ni få som troget läser denna blogg vet att jag fortfarande kämpar på.

Har även anmält mig till en kurs som studenthälsan håller; "Att hantera blyghet och social osäkerhet". Tror att den kan vara jävligt bra för mig. Den börjar när de fått in tillräckligt många anmälningar (6-8), hoppas de får det snart, hoppas de får in det överhuvudtaget så att kursen drar igång. Fast det har blivit bättre, jag har "outat" mig och nu när de andra i min projektgrupp vet om att jag är socialt osäker så känns det lättare och jag gör framsteg, både i grupparbetet och på seminariumen. I fredags när vi redovisade fallanalysen gick det riktigt bra (i mina mått mätt - inte i den mest pratglada och sociala människans mått). Det var dock bara i tvärgrupper. När vi är klara med fältrapporten ska vi redovisa för hela klassen, i minst en halvtimme. Egentligen 45 minuter, men vi är bara fyra stycken i "min" grupp, och de flesta andra är sex, så vi fick liiite dispens.

Nu när jag väl är igång med skrivandet så inföll sig visst lusten ändå. Det var intressant på skuld- och budgetrådgivningen, lät som ett positivt yrke ändå. De ser ju resultat, de hjälper folk rent konkret och socionomen vi intervjuade sa att det var det enda yrket hon jobbat med inom socialt arbete där hon fått blommor av klienterna. :P Dock klagade hon på lönen. Men det är väl så, socionomer får skitlöner. Vi har inte direkt fått någon positiv bild av socionomyrket this far... "Det är otacksamt, det är slitigt, det är tungt, det är kassa löner"... Meeen man får ju hjälpa folk då och då också, någon blir kanske bättre.. Och så är det ju bra att vi får reda på vad vi ger oss in i redan i början av utbildningen istället för att det ska komma som en chock när man står där och är nyexaminerad och ska ge sig i kast med sitt första jobb.

Jösses vad trött jag är. Förra veckan höll jag mitt löfte och var inne på universitetet varje dag, och så blir det även denna vecka. Mest för att vi har gruppträff eller föreläsningar precis varje dag, hehe. Men måste ändå åka in före eller stanna kvar efter och läsa lite i någon tyst läsesal. I slutet av veckan har vi forumspel som jag inte riktigt vet vad det innebär, men jag fasar för det i alla fall. Usch och blä för improviserade teaterliknande grejer. Fast det fixar jag. Visst?

RSS 2.0