Termin 4.

Fruktansvärt dålig uppdatering. Förlåt. Termin 4 har i alla fall kickat igång, med introduktion, föreläsningar, grupparbete och information om nästa termins praktik.

Kursens grupparbete går i alla fall ut på att vi ska skriva en rapport på 10-12 sidor där vi ska konstruera ett eget fall och besöka socionomer och fråga hur de ser på fallet och vilka teorier de utgår ifrån osv. Intressant. Vår grupp har skrivit vårt fall och bokat in två möten med kuratorer på en varsin högstadieskola, då huvudpersonen i vårt fall går just i högstadiet. Vi har ett möte i Örebro nästa torsdag och ett möte i Karlskoga nästnästa vecka. Sen är det bara att börja skriva, antar jag. Ska bli himla intressant att få komma ut och samtala med kuratorer.

Förresten ska jag söka egen praktikplats inför hösten, jag måste börja med det snart. De platser universitetet tillhandahåller får man välja och rangordna mellan 1 och 15. Sen slumpas de ut genom en dator. Och jag vill verkligen, verkligen praktisera på ett socialkontor och då vill jag inte riktigt förlita mig på slumpen... Helst vill jag att det ska vara i Karlskoga med omnejd också, då min pojkvän ju bor här och vi har planer på att flytta ihop till hösten. Vi får se helt enkelt, men som sagt var måste jag snart börja söka egen plats. Samtidigt som jag ska söka sommarjobb. Måste skriva ett CV. Det får bli morgondagens uppgift, samt att förbereda inför måndagens seminarium.

T3=slut.

Termin 3 slutade i fredags, med ett seminarium som varade hela dagen, 9:15-16. På förmiddagen var vi i tvärgrupper och besvarade vissa diskussionsfrågor utifrån ett perspektiv varje grupp fick, och så utgick det delvis från PM:et vi skrev om T5:ans praktikplats i början av kursen. Vår grupp fick könsperspektiv. På eftermiddagen var det muntlig redovisning a'la femton minuter per grupp, och därefter fick vi göra kamratbedömningar.

Fick även tillbaka hemtenta 1 i fredags. Jag fick VG. Men det var 79% som fick det så det är inte direkt något att skryta över. Eller jo, klart det är, det är bra ändå. :] Nöjd över att jag lyckades höja analysdelen till VG, som jag fick G på vid processbedömningen. (Och så fick jag VG på språkhantering/formalia och underlag, men inte på tolkningsram).

Imorgon börjar termin 4. Har läst lite i nya kurslitteraturböckerna idag, psykologi mest. Intressant.

Hoppas på det bästa.

Hemtentorna är inlämnade. Bara att hoppas på det bästa nu (G). Särskilt på hemtenta 2. Den känns långtifrån hundra. Imorgon är det registrering för termin 4 och så måste jag förbereda mig inför det avslutande seminariet som är på fredag. Men nu ska jag agera student och gå ut och fira med ett par bärs tillsammans med kursare att hemtentaveckan är slut.

Hemtentavecka.

Min tystnad beror såklart på hemtentavecka. Säger vi i alla fall. I teorin är hemtentaveckor mysiga, man kan liksom bestämma över sin tid helt själv. Ta hur långa sovmornar som helst. Plugga lite, göra något annat en stund, plugga lite igen. Men i praktiken blir det aldrig mysigt. Inte för mig i alla fall. Jag har en tendens att ta det lugnt i början av hemtentorna, fast då med så dåligt samvete att ledigheten/chillet inte är njutbart. När jag sedan väl sätter igång på allvar känns det såklart bättre. Lördag och söndag ägnades åt hemtenta 2 (att göra en etisk analys av ett autentiskt fall som en socialarbetare var och föreläste om) och gårdagen åt hemtenta 3 (att reflektera över hur fördomar, värderingar och förförståelse påverkar socialt arbete och hur ens egna specifika diton eventuellt påverkade den etiska analysen). Idag har jag finslipet kvar, särskilt på hemtenta 2 som jag tycker är rätt svår faktiskt. Behöver fler referenser, och även om jag innerligt önskar det, så kommer inte böckerna slå upp sig själva på rätt sida så att reffarna hoppar upp framför ögonen på mig.

Julledigheten slut.

Idag var det slut på "julledigheten". Elva dagar går fort. Särskilt som jag jobbade sex av dem (inklusive hela julhelgen, men jag blir rik när lönen kommer tack vare storhelgs-ob), och ägnade helgen nu som var åt att läsa boken Professionsetik och allmänt förbereda mig inför dagens seminarium. Som förövrigt var intressant, men återigen lite för kort för att allt skulle hinnas med. Synd.

Imorgon är en ledig dag. På onsdag är det föreläsning och därefter får vi hemtentorna. Ska ha två stycken samtidigt, fast de hör ihop. Efter hemtentaveckan som slutar nästa onsdag, återstår bara ett avslutande seminarium sen är kursen slut.

Jag har i huvudet formulerat ett par inlägg till bloggen här, bland annat med tankar kring hur det var att jobba nu jämfört med tidigare, men jag har inte engergi att omvandla tankarna till ord just nu. Jag skriver det bara så att jag ska känna press på mig att ni förväntar er sådana inlägg och därmed inte struntar i det.

RSS 2.0