How a dream can come true.

Det här har ingenting med utbildningen att göra, men med socialt arbete, och jag är så SJUUKT GLAD OCH TAGGAD!
Så, ehm, läsa gärna ändå och gläds med mig :)

---
Våren 2006: Gör ett projektarbete om Mocambique på folkhögskolan. (Man blev slumpmässigt tilldelad ett land som hade samma begynnelsebokstav som ens förnamn). I arbetet som varade under några veckors tid ingick att göra ett skriftligt arbete med fakta om landet, att hålla muntlig redovisning för klassen och att med händerna skapa en stor demografisk karta med hjälp av bland annat hönsnät och papier-maché. Det var så jag fick ett intresse för landet och tanken att någon gång åka dit på semester föddes.

Våren 2011: Surfade runt bland sommarkurser och såg en distanskurs i portugisiska som jag på kul anmälde mig till för att tanken att åka till Mocambique fortfarande låg i mitt undermedvetna och gnagde.

Tidig sommar 2011: Får nys om att man kan åka som volontär och bestämmer mig för att göra det. Någon gång i framtiden. Kanske efter socionomexamen. Lär mig (lite) portugisiska via distanskursen som ges via Högskolan Dalarna samtidigt som jag sommarjobbar inom äldreomsorgen som jag gjort totalt sju somrar.

Mitten av sommar 2011: Efter vissa händelser och dialoger på jobbet bestämmer jag mig för att ta tag i saken NU, inte lägga det på framtiden, utan göra det NU innan det blir för sent. Jag börjar spara pengar (mer än jag vanligtvis gör) och kolla upp olika organisationer att åka via.

Sensommar/höst 2011: Berättar för alla i min omgivning om mina planer om att åka till Mocambique. Börjar med ett telefonjobb parallellt med heltidspraktiken för att kunna lägga undan ännu mer pengar, nästan varje dag i två månader går jag upp 05-05:30 och jobbar två timmar innan praktiken, samt nästan varje helg. Har även bestämt mig för en organisation, Peaceworks, som jag i första hand tänker satsa på.

22/12 2011: Frågar min handledare på socialtjänsten om hon kan vara referens, vilket hon mycket gärna ville vara (visade sig dock sedan att det inte behövdes någon referens).

26/12 2011: Börjar fylla i den tre sidor långa ansökan med många kluriga frågor (som dessutom skulle besvaras på engelska) till Peaceworks.

29/12 2011: Efter att ha ägnat en hel del timmar åt att fila på mina svar samt skrivit ett motivationsbrev, så betalar jag den administrativa avgiften på 300:- och skickar in min ansökan.

30/12 2011: Får svar via mejl redan dygnet efter. Peaceworks kallar mig till intervju på sitt huvudkontor i Stockholm redan veckan därpå.

4/1 2012: Åker på intervjun i Sthlm. Skitnervös innan, men intervjun går bra, och de ställde ungefär samma frågor som jag redan svarat på i ansökan. Peaceworks säger JA och ska skicka vidare min ansökan till ICYE, som är en internationell organisation som tydligen har sista ordet.

26/1 2012: Efter veckor av väntan plingar iPhonen äntligen till medan jag sitter på universitetet och grupparbetar. Jag fick hjärtklappning och började darra medan jag läste, mina gruppmedlemmar trodde nog först att något var fel. Men det var ett mejl som sa att ICYE också sagt ja och att jag får åka till Mocambique! Vilken lokalorganisation det blir är ännu inte helt klart, men däremot är det klart att det på något vis blir arbete med föräldralösa eller utsatta barn.

18/6 2012 och sju veckor framöver: Bor och volontärarbetar i Mocambique!

Anything is possible.

Kommentarer
Postat av: R

Hej! Jag har en fråga, eller två haha. Jag läser också socionomprogrammet men i Göteborgs Universitet. Har precis påbörjat termin 1 så jag har ju inte direkt kommit jättelångt. Men tiden lär väl gå fort, och allt det där. Du läser termin 6 nu, om jag har förstått det rätt, så du borde väl kunna ett och annat om den här utbildningen. Nu är det så här att jag har en salstenta i slutet av delkurs 3, men jag förstår inte om salstentan är baserad på allt vi har haft under HELA termin 1, eller BARA på det vi kommer att ha i delkurs 3. Jag är så himla förvirrad. Hur var det för er? Hur var det på resten av terminerna? När du gjort en salstena, har det då bara handlat om kursen du nyss hade eller har det varit på det ni haft under hela den terminen etc.Jag är otroligt tacksam för svar:)

2012-01-28 @ 00:02:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0