Återupptar studierna.

Först och främst, statistiken på denna blogg förbryllar mig fortfarande. Jag har skrivit två inlägg på ett år om ens det, och det senaste i mars, men ändå har jag ett stabilt sträck på regelbundna besökare? Heck, ibland verkar den här döda bloggen vara mer populär än min vanliga "everyday life"-blogg. Är det samma envisa personer som går in här dagligen och tänker "IDAG måste hon ha skrivit ett inlägg" eller är det olika personer som hittat hit av en slump via en sökmotor? I guess I'll never know.

Förvisso, är det samma envisa personer som tänker att NU borde det ha kommit ett inlägg, så får de ju rätt idag. Jag skriver nu. För att berätta att jag efter tre terminers studieuppehåll tänker börja läsa igen i januari. Fick det bekräftat imorse, jag börjar på termin 2 i grupp E nästa termin. Jag fick mitt önskemål om grupp beviljat och allt, jag får börja i samma grupp som min kära vän L.

Det ska bli spännande att börja läsa igen, nu har jag andra förutsättningar än jag hade för 1½ år sedan. For starters, jag är inte längre sambo med en våldsam missbrukare som gör det omöjligt att få någon studiero eller ens koncentration över till att tänka på studierna. Och jag har jobbat 1½ år inom vården och genom det arbetet utvecklats som person och fått mer självförtroende.

Ska bli kul att plugga med L igen, vi hade så kul när vi gick folkhögskola ihop. Plus att det känns skönt med tryggheten att jag redan känner åtminstone EN person när jag hoppar in i en grupp som redan läst ihop i en termin och känner varandra sen innan.

Men det är även nervöst. Har ju inte pluggat på så länge nu. Eller, sen i augusti läser jag en distanskurs om marxism, men det är på halvtid och distans är inte samma sak. Jag ska ta fram min studentlitteratur ur garderoben fram igenom och damma av både böckerna och mina kunskaper. Fast först och främst borde jag slutföra nästa inlämningsuppgift på marxismkursen, ett monsterarbete om "Det borgerliga samhällets ekonomiska rörelselag".

Vi ses igen i januari! (Visste väl att jag gjorde rätt som inte dödade den här bloggen helt genom att radera den...)

RSS 2.0