Hemtenta 1.

Hemtenta 1-dags. Due Wednesday. En rolig tenta (kanske går in på vad den handlar om en annan dag), men utmanande, då jag fortfarande hostar så jag inte kan sova på nätterna. Sömnbrist är inte det bästa hjälpmedlet vid en tenta, men det får gå ändå. Ciao.

Sjuk.

Jag kan inte sova för jag hostar så, och för att jag inte kan andas genom näsan. Jag är alltså sjuk. Typiskt. Insjuknade så smått i söndags, på allvar i måndags. Typiskt! Har inte behövt vara på universitetet sen förra onsdagen, har haft självstudier, så jag kunde ju ha blivit sjuk för en vecka sen istället tycker jag.

Så slapp jag missa litteraturseminariet "Bära eller brista" som är imorgon. Bestämde mig för en liten stund sen att det nog inte går att jag går dit. Kan inte sitta där och hosta ut och in på mig själv, vara helt disträ på grund av feber osv. Det är surt. Dels för att seminariet är en timme och fyrtiofem minuter långt. Den skriftliga ersättningsuppgiften uppskattar jag ta mycket, mycket längre tid. Kanske det fyrdubbla. Och dels för att jag hatar att missa saker, hatar att vara frånvarande. Under de åren jag jobbade inom äldreomsorgen sjukanmälde jag mig typ aldrig (max två dagar under hela tiden, och då var det verkligen illa). Och dels för att jag förberett mig för seminariet, och tycker det skulle bli intressant att diskutera och höra vad andra har för synpunkter osv.

Men. Det är ingenting att göra någonting åt. Alla blir sjuka någon gång. Eventuellt mår jag mirakulöst nog bättre imorgon bitti, och klarar av att ta mig dit ändå. Jag hoppas på det, får se. Ska åter bege mig till sängen och se om det kan sluta klia i halsen exakt hela tiden.

Socionomen i sitt sammanhang.

Idag har vi haft seminarium kring PM:en vi skrev om T5-studentens praktikplats och "socionomen i sitt sammanhang". Vi fick först diskutera i tvärgrupper vad vi kommit fram till i respektive basgrupp. Sen fick vi alla tvärgrupper varsin diskussionsfråga som vi skulle enas om ett svar ikring, och fick en halvtimme på oss att förbereda en kort (ca 10 minuter) redovisning av denna som vi fick presentera för resten av klassen. Och så skulle varje tvärgrupp komma på en egen diskussionsfråga om yrkesidentitet. Lite snålt med tid (13:15-16), men annars ett intressant seminarium. Fick feedback av läraren direkt efteråt, och så fick vi ge feedback till henne på seminariet. Skitbra att få göra det sådär direkt!

Ikväll har jag också varit på möte med den grupp jag hamnade i med Kvinnohuset, för att planera vår ansvarsvecka, som är nästa vecka. Blir första gången för mig då. Jättespännande. Det är bara socionomer/socionomstudenter i min grupp. En som blev färdig i våras och två som läser termin 7, alltså sista terminen. Och så jag förstås. Tog inte så lång tid att bestämma vilken tid och dag och aktivitet inför nästa vecka, så resten av tiden gick typ åt att jag frågade ut de andra, mycket mer erfarna socionomstudenterna, om diverse saker. Mycket intressant det också.

Imorgon ska vi träffas i basgruppen och slipa lite på vårt PM, inför den slutliga inlämningen klockan 14.

PM.

Igår var vi som sagt var och intervjuade en termin 5-student på hennes praktikplats. Det var intressant. Utifrån det som framkom där och av vissa diskussionsfrågor, har vi idag sammanställt ett PM på tre A4. Ganska jobbigt att vara sju personer vid en dator, så vi delade upp själva skrivandet lite, men diskuterade självfallet frågorna både innan och efter så att alla var med på allt. Men som jag fattar det så är det här den enda skriftliga gruppuppgiften vi har? Fast jag kan ju ha missat något. Dock vore det lite skönt om det verkligen var det, för som sagt var är det inte ultimat att vara sju personer när man försöker få ihop ett skriftligt arbete. Plus att B-uppsatsen/artikeln förra kursen verkligen gjorde en trött på att skriva i grupp ;]

Imorgon är det föreläsning 08:15. Så tidigt har vi aldrig börjat förut. Jobbigt. Men å andra sidan så är 08:15 "sent" att börja om man tänker jobbmässigt. Hur många gånger har jag inte börjat jobba klockan 07 redan i mitt liv? Hur många fler gånger lär det inte bli? (Eller okej, som socionom kanske det är vanligare att börja 08, men det är ändå tidigare än vi börjar imorgon, dock bara med en akademisk kvart, but still...). Och min syster börjar 06 vareviga morgon och har gjort det i flera års tid, och hon klagar inte. Så då ska inte jag klaga på 08:15. Så det så.

Föreläsningen pågår till 12, sen är det helg! En relativt pluggfri sådan, har varit duktig och läst undan en massa litteratur i veckan.

Ny kurs.

Igår började vi den nya kursen. "Socionomprofessionens yrkeskunskap och yrkesidentitet". Hade introduktionsföreläsning på eftermiddagen där läraren, tillika kursansvarig, (som verkar väldigt bra), gick igenom kursupplägget osv. Verkar vara en rolig och spännande kurs.

Fick även nya grupper. Hela sju personer är vi i gruppen. Ganska stor skillnad från förra, där vi var fyra. Bara att acklimatisera sig. Träffades idag och diskuterade vissa diskussionsfrågor som vi ska ställa till en T5-student imorgon på hennes praktikplats. Spännande.

Studiehandledningen ute.

Jag bara skojade igen. Studiehandledningen finns visst ute redan, hittade den på BlackBoard för en stund sedan. Har nu läst igenom den och blir lite nervös. Men, allting låter alltid värre än det är. Det verkar bli en intressant kurs. Dock får man tydligen akta sig fan för att bli sjuk. Låter som väldigt jobbiga kompletteringar/ersättningsuppgifter. Exempelvis om man missar ett visst seminarium så får man sen själv ansvara för att leta upp en brukarorganisation och en person därifrån att diskutera med. Eller så får man skrämmande långa skrifliga uppgifter. Jag brukar aldrig vara sjuk, men nu kommer jag noja över att bli det, får akta mig för självuppfyllande profetior här.

Verkar även vara en högre växel på denna kurs än på den vi just avslutade. Adlibris har först idag skickat min kurslitteratur (beställde förra onsdagen), så det kommer kanske tills på måndag dårå. Annars hade jag nog börjat läsa lite. Men nu kan jag alltså inte, så med gott samvete tar jag en powernap (varit uppe sedan klockan 7 imorse när pojkvännen gick upp för att gå till sitt jobb).

Vetenskaplig metod = over.

Äntligen! Nu är kursen "Vetenskaplig metod och utvärdering i socialt arbete" slut. Det känns bra som fan. Som sagt var inte den roligaste kursen, men jag klarade den alltså ändå. (Är det okej att elda upp "Statistisk verktygslåda 1: samhällsvetenskaplig orsaksanalys med kvantitativa metoder" nu..?).

Hade opponeringsdag idag. Det gick utmärkt. Vår grupp har varit ganska kritiska till vår artikel. Kanske lite väl självkritiska. För vi fick nästan bara bra kritik av opponentgruppen, de hade bara småsaker att ta upp. Och läraren hade inte så mycket att anmärka på heller. Vi fick G utan att behöva komplettera. Skönt som fan, så mycket tid som vi lagt ner på artikeln...

Att vi inte fick några kompletteringar betyder alltså att kursen är helt slut, redan. Och att det är fem dagar helt ledigt innan nästa kurs börjar på måndag. Utan dåligt samvete över att behöva plugga. För 1) jag har inte fått mina nya kurslitteraturböcker fast jag beställde dem för en vecka sen och 2) även om jag fått det hade jag inte vetat vart jag skulle börja eftersom studiehandledningen inte kommer förrän nästa vecka.

Så nu njuter jag av lite höstlov hos pojkvännen i Karlskoga helt enkelt! Seriöst så har jag varit så slut i skallen av den här kursen att jag inte ens orkat ägna mig åt en av mina favoritsysslor på typ flera veckor: tv-spel. Så nu måste jag spela ikapp lite. ;D

RSS 2.0