Praktik- och tentanervositet.

Är inte längre lika säker på att jag får G på salstentan. Imorgon har det gått tre veckor och resultat borde komma. Nervös som fan. Jag vet, jag vet, det kändes jättebra direkt efter men ni vet hur det är... Man pratar med kursare och jämför hur de svarat med sig själv och kommer på saker man missat att ta med, man nojar över om man verkligen uppfattat frågorna rätt osv, man oroar sig över vilken lärare som rättat osv. Jaja, det går som det går, en omtenta dör jag inte av, även om jag hoppas på att slippa denna gång för jag känner mig för tillfället lite skoltrött och har egentligen ingen lust att sitta och plugga sådär mycket inför en tenta igen.

En annan sak jag är nervös över är praktikplatserna. Fick inget napp när jag sökte själv. Så jag sökte genom universitetet och VFU-torget. Sökperioden där stängde igår. Man fick välja 15 platser och prioritera dem. Sedan slumpas platserna ut genom en dator. Får jag en av mina första åtta val blir jag nöjd (alla inom socialtjänsten). Men hur stor är chansen att jag får det? Platserna räcker inte ens till alla studenter. Vi får i alla fall veta nästa vecka.

Så det är väl inte annat att göra än lägga nervositeten åt sidan. Både för praktik och tentaresultat. Ska ta och läsa lite socialpsykologi nu och förbereda mig lite inför en gruppuppgift vi har. Har sett filmen Shirley Valentine från 1989 och ska analysera och beskriva olika teman ur filmen. Det är en film jag aldrig skulle ha sett om vi inte var tvungna för skolans skull, men jag är glad vi fick se den, för den var både bra, mysig och tänkvärd.

RSS 2.0