Sommarlov! Nähä, inte det?

Det borde vara sommarlov nu. Efter att vi idag var sista dagen på universitetet. Då känns det lite som att vi är lediga nu, men icke. Har en hemtenta att skriva först. Det är alltså cirka en vecka kvar tills sommarlovet börjar. Drygt! Om man nu ens kan kalla det sommarlov när det är jobb som står på schemat. Och en sommarkurs. Så det blir inte ens pluggfritt, men det gör ingenting. Det är ändå ett avbrott från just socionomstudierna och det är skönt. Inte för att jag inte tycker om socionomstudierna, det gör jag, men man blir ganska trött efter ett helt läsår och då är det skönt med paus.

Vi hade projektredovisningsdag från 9-15:30 idag, varje grupp redovisade i 45-60 minuter. Det gick sådär när jag skulle prata, i alla fall på ett ställe snubblade jag på orden men i det stora hela gick det väl hyfsat. Är mycket nöjd över en diskussionsfråga som jag tillsammans med en kompis (utomstående, ej socionomstudent) formulerade, det fick verkligen igång klassen och till sist fick våran grupp avbryta diskussionen för att vi skulle kunna gå vidare med redovisningen. Men det var kul att diskussionsfrågan väckte så mycket reaktioner, verkligen.

Jag fick VG på omtentan (för ja, jag hade omtenta på salstentan, salstentor verkar inte vara min grej, eller första salstentan verkar inte vara min grej - den andra verkar ju gå hur bra som helst), resultatet kom igår. Detta trots att jag dagen innan tentan fick ett tråkigt telefonsamtal som gjorde att jag inte kunde plugga alls mer på eftermiddagen eller kvällen och som gjorde att jag bara sov mellan 04:50 och 06:20, alltså nittio minuter. Jag var verkligen så jävla ding av tröttheten när jag skrev tentan att det kändes som om jag inte visste alls vad jag skrev, mindes knappt efteråt. Men tydligen kan då min hjärna prestera trots extrem sömnbrist, det är bra att veta.

Ingen rubrik.

Idag har hemtentan kommit upp på BlackBoard. Den verkar helt okej. Men jag kan inte börja med den förrän på fredag. Imorgon är det nämligen projektredovisning hela dagen och jag måste idag förbereda mig på den muntliga presentationen vi ska ha i 45 minuter då.

Sjukt orättvist dock. Att tentan kom idag. Andra klasser är redan helt klara med sina redovisningar då de haft i början av veckan. Några klasser har halvdag imorgon, jag tror det bara är våran klass som har heldag, 9-17. De som redan har haft sitt kunde ju börja på tentan i morse och skriva hela dagen imorgon. Vi i vår klass kan ju inte det. Hur orättvist? Det kommer säkert gå bra ändå, den ska vara inne nästa fredag så det blir ändå en vecka. Men i alla fall, jag tycker alla ska ha lika förutsättningar och inte att man ska få 1-2 dagar mer skrivtid beroende på att man haft tur och gått i "rätt" klass. Nåväl, livet är inte rättvist.


RSS 2.0