Hur jag hamnade i ett "rysligt" projekt.

Nu till saken. Jag fick ingen praktikplats efter första sökomgången, så jag var tvungen att söka igen i den andra. Precis som så många andra hade jag en negativ syn på projektpraktik. Jag vet inte ens varför det har så dåligt rykte, det är ju helt oförtjänt.

Den rådande synen är i vilket fall som helst att projektpraktik är dåligt för: det kommer se dåligt ut på CV:t sen när man söker jobb, det är flummigt och man får inte någon riktig handledning, det är jobbigt att behöva arbeta tillsammans med andra studenter fyrtio timmar i veckan en hel termin, man lär sig ingenting, har inga fasta arbesuppgifter och så vidare och så vidare.

Jag ska i senare inlägg slå hål på samtliga av ovanstående myter
(utom möjligtvis en), men det här inlägget syftar till att förklara varför jag hamnade i en projektpraktik trots att jag hade köpt den negativa synen som alla andra hade.

I andra sökomgången fanns det ju inte särskilt många platser att välja mellan. Man var nästan tvungen att tänka lite taktiskt, eftersom de platserna heller inte skulle räcka till alla. Det fanns även många platser som låg väldigt långt ifrån Örebro kvar, t.ex. i Skövde och på behandlingshem ute i skogen på diverse ställen. Därför kom det sig att jag läste informationen om "Karlskoga områdesutveckling", fast det var ett projekt. För att jag visste att jag skulle få den om jag sökte den eftersom många som var utan praktikplats fortfarande inte var villiga att hamna i ett projekt.

Och så enkelt var det sedan, att när jag läst informationen om Karlskoga områdesutveckling, då fastnade jag. Det lät så himla bra och intressant och lärorikt. Gissa om jag kände (och känner) mig som ett fånigt får som dömt ut projekten på förhand. Jag hoppas att jag genom detta inlägg kan göra studenter i lägre terminer lite mer öppensinnade, och åtminstone överväga en projektpraktik, och inte bara haka på åsikten att det är dåligt, utan att ens ha tagit reda på mer. Det, det är ju skitkorkat.

I nästa inlägg visar jag er informationen om min praktikplats, samt beskriver lite mer vad vi får göra.

BBIC.

Har gått in i åttonde praktikveckan. Och fortfarande inte skrivit lite närmre om vad jag gör. Dåligt. I vilket fall som helst, så får jag väl ta tag i det snart. Grejen är att jag är så trött numera. Praktiken är ju på heltid, och så har jag ett deltidsjobb ovanpå det också. Typ varje morgon innan praktiken jobbar jag 05-07 eller 05:30-07:30, och några timmar varje lördag och söndag. Så den lilla fritid jag numera har ägnar jag åt annat än att blogga, hehe. Fast jag funderar på att sluta med deltidsjobbet, känns inte mänskligt det här.

Idag har vi (och när jag skriver "vi", menar jag mig själv och mina två medstudenter i projektet) varit på BBIC-utbildning i Degerfors. Det var dag två av två idag. Så nu är det bara att vänta på att ett intyg kommer hem på posten om att utbildningen är genomförd, samt på att få gå före i jobbkön av nyexade socionomer eftersom vi just har BBIC i ryggsäcken. ;) Tack för det Karlskoga kommun!

RSS 2.0