Långhelg.

Idag har gruppen suttit på universitetet och kommit på vad vi ska ta upp på opponeringen. Usch, jag hatar att ge kritik... Opponeringar är obehagliga. Fast jag tycker det är mer obehagligt att opponera än att bli opponerad på. Har helt enkelt lättare för att FÅ kritik än att GE. Men det får gå ändå. (Och nu ska vi ju inte BARA kritisera, positiv feedback ska ju ges också).

Och nu är jag "färdigutbildad" volontär. Jag skriver "-tecken för att färdigutbildad kan man väl knappast bli. Men jag menar att studiecirklarna är över, och nu ska vi börja volontära på riktigt. Vi nya har blivit indelad i grupper, med vana volontärer. Var fjärde vecka har man ansvarsvecka. Då ska man ha jourtelefon (fast det är gruppledare, en van, som har det) och hitta på aktiviteter med kvinnorna och barnen. Den gruppen jag hamnade i har ansvarsvecka denna vecka, och med så kort varsel kunde varken jag eller den andra nya volontären, så alltså börjar det på riktigt om fyra veckor igen. Spännande som fan!

Nu är det förresten långhelg! Fredag, lördag och söndag tänker jag inte plugga ett dugg. Det kan man faktiskt vara värd efter allt slit de senaste veckorna.

Har hämtat ut tentan idag också. Hade faktiskt lite marginal att gå på över G-gränsen, även om det sket sig totalt på tabell-frågorna. Skönt att slippa tänka på omtenta på denna kurs, som sagt var.

Betygsstatistik.

VG: 39%
G:   47%
U:   13%


Så jag var ju i gott sällskap med att få G, även om VG var nästan lika förekommande. Som vanligt undrar jag vad som hände med den sista procenten? Även om jag är kass på siffror, så får jag ovan nämnda tal till 99%?

Imorgon innan gruppträffen ska jag till Studentcentrum och hämta ut tentan, se hur nära det var att jag fick U, eller om jag mot alla odds hade lite marginal. ;)

Tentaresultat!

Jag bara skojade. Jag fick inte U! Resultatet kom tydligen upp på studentforum redan tidigare ikväll. Ryktet spred sig som en löpeld på Facebook. Jag fick jävlig hjärtklappning när jag loggade in och skulle kolla. Så jag antar att av min kroppsliga reaktion att döma att jag ändå närde ett litet fåfängt hopp om att få G? Men det fick jag, så hoppet var inte så fåfängt! Fan vad jag blev glad! Jag trodde verkligen, på fullaste allvar, att jag skulle få göra omtenta. Det är inget jag bara sagt för att gardera mig eller vara falskt "ödmjuk". Jag har till och med deppat över det i ett par veckor. Haha. Men mycket bättre på det här sättet, ställa in sig på U och bli glatt överraskad, än att vara övertygad om att få G men sedan bli underkänd.

Jag är jättejättejättejättejätteglad att jag slipper omtenta på just den här delkursen, verkligen inte mitt favoritämne, som sagt var.

Det har inte kommit något mejl än om hur många procent som fick U, G och VG. Men jag misstänker att det var många som fick VG, i alla fall om man tittar på hur många (i min klass) som skrivit att de fått det på Facebook. (Eller så är just folket i min klass extra smarta). Men det är såklart inget jag nedslås av, VG på denna tenta fanns inte ens på kartan för min del, och jag är ändå jävligt glad att jag fick godkänt! Snacka om att den här veckan blev ännu bättre!

Artikelskrivandet.

Ja herregud vad tidskrävande artikeln har varit. Vi har suttit i princip varje vardag på universitetet, och även om det varit helg har det känts som om man haft något att göra till artikeln. Men igår, igår blev vi äntligen klara. Jävlar vilken lättnad. Den ska skickas in till läraren imorgon senast klockan 12. Så denna vecka blir tack och lov inte så ansträngande. Imorgon ska vi läsa igenom artikeln skriven av den grupp som vi ska opponera på nästa vecka, och på torsdag ska vi träffas och bestämma lite vem som ska säga vad på opponeringen. Sen inget mer plugg denna vecka! Så skönt! Jag skojar inte, arbetet med artikeln har verkligen tagit musten ur en... Vi har haft otur från början till slut också (med saker som jag inte orkar förklara), men nu när den är klar så har den artat sig ganska bra. Får se hur vi klarar oss när vi blir opponerade på nästa vecka.

Och imorgon borde väl tentaresultatet komma. Borde. Fan, jag kommer få U. Jag har ställt in mig på det i alla fall. Det kändes himla bra när jag lämnade in den, men sen "råkade" jag prata om den i efterhand med mina gruppmedlemmar och de hade svarat helt andra saker än jag på de "matematiska/statistiska" frågorna, och de var flera stycken som svarat på ett sätt som skiljde sig från mina svar, så jag har således missat en massa poäng. Och då tror jag inte att resten av poängen på de andra frågorna räcker, tyvärr. Men men, det är bara att göra omtenta. Den sätter jag såklart. (Hoppas jag, jag är verkligen inte bra på siffror!). Sen ska jag lägga kursen "Vetenskaplig metod och utvärdering i socialt arbete" bakom mig! Nästa kurs verkar bli roligare.

En kul sak som har hänt är att jag fått brev från csn. De har sänkt mitt lån. "Du får ditt lån som du tagit för att få behörighet till högskoleutbildning avskrivet med 12163 kronor. Antalet högskolepoäng som ligger till grund för beslutet är 60 poäng". Sweet! De menar väl de lån jag tog för att läsa upp gymnasiet via folkhögskola. Jag har 150 poäng kvar på socionomprogrammet, kanske blir mitt lån för folkhögskolan ännu mer avskrivet när jag tagit dem poängen också? Hoppas kan man. Kommer ändå vara skyldig Csn pengar resten av livet eller så.

Ikväll är det studiecirkel #5 på Kvinnohuset att se fram emot. :] Tills dess ska jag göra vad som helst förutom att plugga! Idag är en pluggfri dag. Det är vi väl värda efter artikelskrivandet.

Grupparbete.

Känner press på att uppdatera nu, för att inte göra er - mina trogna läsare - besvikna. Men det blir bara en kort en, för jag sitter på universitetet nu och grupparbetar. Har suttit här sedan åtta imorse, fast gruppen kom klockan tio. Bra ambitiös känner jag mig, för en gångs skull, woho! Vi ska nog sitta här en stund till. Vi håller på med den vetenskapliga artikeln, som vi har två och en halv vecka till på oss med. Under tiden har vi inga föreläsningar eller seminarium, men det kanske är bra, artikeln är ganska tidskrävande. Tur man har en bra grupp!

Kvinnohuset.

Det går framåt med hemtentan. Sakta men säkert. Med betoning på sakta. Men jag kanske snart vågar hoppas på ett G.

En annan sak som hänt är att jag börjat som volontär på Kvinnohuset nu. Fick komma på intervju i början av september. Det var lite som en vanlig anställningsintervju, fick säga mina starka/svaga sidor och varför just jag skulle passa att jobba där osv. Så jag fick "jobbet". I torsdags var det studiecirkel för nya volontärer (totalt nio), den första av sex studiecirklar där vi får lära känna varandra men först och främst lära oss om mäns våld mot kvinnor. Jättespännande känns det!

Eftersom att socionomprogrammet på Örebro universitet inte har praktik förrän termin 5 så känns det bra att få pröva på att jobba lite inom socialt arbete innan dess, för att se om man pallar trycket liksom. Det är en sak att läsa om utsatta människor i böcker, en annan sak att möta på riktigt. Jag kan lätt bli tårögd när jag hör eller läser om hemska öden, men det kan man ju inte bli när man sen ska vara den professionella som ska hjälpa. Så detta är jättebra övning, för att se hur jag reagerar "på riktigt". (Det tror jag dock att jag gör, lyckas skilja på mitt privata och mitt professionella jag, har ju jobbat ganska många år inom äldreomsorgen och där kan man möta mycket sorgligt också).

Sen verkar det vara en hur bra grupp med volontärtjejer som helst. En tjej blev färdig socionom i våras, och en annan tjej går också T3 visade det sig, fast i en annan grupp förstås. En tjej läser T5 till psykolog. Kul att det var fler studenter :]

Längtar redan tills nästa studiecirkel, som är på tisdag kväll. Tills dess ska jag vara klar med tentan så slipper jag tänka på den då. (Tentan ska vara inne på onsdag klockan 14).

RSS 2.0