Återupptar studierna.

Först och främst, statistiken på denna blogg förbryllar mig fortfarande. Jag har skrivit två inlägg på ett år om ens det, och det senaste i mars, men ändå har jag ett stabilt sträck på regelbundna besökare? Heck, ibland verkar den här döda bloggen vara mer populär än min vanliga "everyday life"-blogg. Är det samma envisa personer som går in här dagligen och tänker "IDAG måste hon ha skrivit ett inlägg" eller är det olika personer som hittat hit av en slump via en sökmotor? I guess I'll never know.

Förvisso, är det samma envisa personer som tänker att NU borde det ha kommit ett inlägg, så får de ju rätt idag. Jag skriver nu. För att berätta att jag efter tre terminers studieuppehåll tänker börja läsa igen i januari. Fick det bekräftat imorse, jag börjar på termin 2 i grupp E nästa termin. Jag fick mitt önskemål om grupp beviljat och allt, jag får börja i samma grupp som min kära vän L.

Det ska bli spännande att börja läsa igen, nu har jag andra förutsättningar än jag hade för 1½ år sedan. For starters, jag är inte längre sambo med en våldsam missbrukare som gör det omöjligt att få någon studiero eller ens koncentration över till att tänka på studierna. Och jag har jobbat 1½ år inom vården och genom det arbetet utvecklats som person och fått mer självförtroende.

Ska bli kul att plugga med L igen, vi hade så kul när vi gick folkhögskola ihop. Plus att det känns skönt med tryggheten att jag redan känner åtminstone EN person när jag hoppar in i en grupp som redan läst ihop i en termin och känner varandra sen innan.

Men det är även nervöst. Har ju inte pluggat på så länge nu. Eller, sen i augusti läser jag en distanskurs om marxism, men det är på halvtid och distans är inte samma sak. Jag ska ta fram min studentlitteratur ur garderoben fram igenom och damma av både böckerna och mina kunskaper. Fast först och främst borde jag slutföra nästa inlämningsuppgift på marxismkursen, ett monsterarbete om "Det borgerliga samhällets ekonomiska rörelselag".

Vi ses igen i januari! (Visste väl att jag gjorde rätt som inte dödade den här bloggen helt genom att radera den...)

Kommentarer
Postat av: elin

Hej! hittade denna sidan genom google ^^ jag har sökt socinomprogrammet nu till våren och undrar om du kanske kan svara på någon fråga?Hur tufft är det? Är det plöja böcker på all ledig tid?Är det stor skillnad högskolorna mellan?Är de många kurser på engelska?

2009-11-23 @ 02:41:09
URL: http://elinkortochgott.blogg.se/
Postat av: Nora

Hej! Hittade som föregående inlägg också den här sidan genom google..

Jag undrar bara om du skulle kunna berätta lite om kurserna, och om studenterna pratat om hur de resterande kurserna är?

Tacksam för svar!

2009-12-06 @ 11:05:57
Postat av: Pia Aronsson

Hej!

Välkommen tillbaka till studierna, jag kom in på denna blogg av en slump och tycker det vore kul om du fortsätter och ger dina reflektioner över studierna, intressant att läsa även för en lärare (tidigare studierektor). Bra idé att göra ett upphåll i studierna och arbeta som du har gjort och att även läsa marxism gör att Paynes socialistiska -kollektivistiska perspektiv på socialtarbete får en fördjupad innebörd. Likaså finns såväl feministiskt socialt arbete som kritiskt socialt arbete som en del i detta perspektiv. Samhällsarbete, radikalhumanistiskt socialt arbete borde kunna särskilt intressera dig där utgångspunkter är ett demokratiskt förhållningssätt, med dina intressen tror jag att du kommer att möta några intressanta terminen fram till din socionomexamen.

Hälsningar

Pia

2009-12-06 @ 19:48:31
Postat av: elin

Åh det är ingen fara! :) Jag har blivit antagen till östersund men jag är lite velig om jag vill gå där eller inte. det är så långt bort. Men dom har två ganska långa praktikperioder, vilket lockar. Men jag hoppas fortfarande på att några ska hoppa av i växjö så jag kan börja där ;)

2009-12-31 @ 17:45:07
URL: http://elinkortochgott.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0