Samtalsmetodik med annan klass.

Jag låtsas inte som om jag har ambitioner att skriva om allt jag har missat dessa veckor, utan går rakt på bara. Så ni vet.

Igår hade vi samtalsmetodik 2. Vi har läst om psykodynamisk terapi och skulle föra sådana samtal i rollspel på gårdagens seminarium. Inte så himla lätt, det har inte stått utförligt i böckerna och inte ens föreläsaren vi hade i ämnet kunde förklara på ett bra sätt hur man konkret håller i ett psykodynamiskt samtal. Läraren dumpade dessutom en överraskning åt oss. Han berättade att vi skulle ha samtalsövningarna med en annan klass, så halva klassen fick gå dit medan halva deras klass kom till vår klass. Haha. Tur att man inte fick den informationen i förväg, hade ju övervägt att stanna hemma då... Nejdå, då hade man bara fått göra det på ett restseminarium senare. Men det hade ju orsakat en jävla massa (onödig) extra nervositet. Nu fanns det inte tid till det. Och det gick ju såklart bra att vara med folk ur den andra klassen. Och jag förstår lärarnas poäng med det hela, för man känner sig ju mycket mer bekväm med folk man känner. Så det var nyttigt.

Annars känns det som om det är väldigt mycket nu. Det är projektarbetet med gruppen, andra gruppuppgifter, individuella skriftliga uppgifter, en massa litteratur att läsa. Har jag skrivit att vi ska ha salstenta som avslutande moment i den här kursen och att det till skillnad från förra salstentan inte är tillåtet att ha med böcker? Svårt som fan att veta vad som är relevant att plugga på, för inte kan lärarna mena att man ska lära sig ALLT som står i de sju-åtta kurslitteraturböckerna vi har på denna delkurs?

Kommentarer
Postat av: Eleonor

Jag tror faktiskt att det brukar finnas en kursplan på vad som ingår i kursen och vad man ska kunna när kursen är avslutad. Du kanske skulle kika på den om du inte redan gjort det. :)Då kan du få lite bättre info om hur mkt du egentligen behöver läsa, kanske?

2011-02-25 @ 08:16:40
URL: http://thecrowandthebutterfly.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0